maandag, november 24, 2008

"Uit de naad"

Eerste aankondigingDe laatste jaren heeft de quilt in Nederland een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Quilters hebben de traditie verlaten en zoeken naar een eigen weg. Dit heeft geleid tot zeer interessante werken, die vaak beïnvloed zijn door aangrenzende kunstvormen, als fotografie, grafiek en borduurkunst.
Van 25 september tot en met 30 september 2009 zal in De Kunst en in Centrum voor de Kunsten, Artiance in Alkmaar op initiatief van Kunstfactor (Utrecht) en De Kunst (Alkmaar) voor het eerst een tentoonstelling worden georganiseerd, die een overzicht geeft van deze ontwikkeling.
De nadruk zal daarbij liggen op (experimentele of art-)quilts naar eigen ontwerp gemaakt door Nederlandse kunstenaars. Daarbij wordt extra aandacht besteed aan quilts die van twee zijden kunnen worden bekeken en/of (op enige wijze) transparant zijn. Ook voor driedimensionale werken is er ruimte gereserveerd.
Wij nodigen u uit om werk voor deze tentoonstelling in te sturen. Uit de ingestuurde werken zal een selectie worden gemaakt door een jury, waar kunstenaars en kunstcritici deel van uitmaken. Voorwaarden voor deelname zijn:
- Eigen/origineel ontwerp- Recent werk niet ouder dan 2 jaar- Werk mag nog niet eerder in Nederland te zien zijn geweest (hetzij op een expositie, hetzij in een (digitale) publicatie)- Maximaal twee inzendingen per deelnemer- De werken hebben een maximale breedte van 150 centimeter. De lengte is vrij.- De kunstenaar heeft de Nederlandse nationaliteit- Groepswerk is toegestaan mits het voldoet aan bovenstaande voorwaarden- Insturen van 2 digitale foto’s (1 van het totaal en 1 van een detail) van deelnemende werken voor de selectie vóór 14 juni 2009.Meer informatie en een deelnameformulier zal in de loop van december 2008 geplaatst worden op een nieuwe website http://www.artquilts.nl
KunstfactorHanny Spierenburg
De KunstJos van Dijk
Park ArenbergFlox den Hartog Jager
Correspondentie: Park Arenberg 16; 3731 ES De BiltE-mail: f.denhartog@jbr.nl

Geen opmerkingen:

 

View my page on stitchin fingers