vrijdag, januari 30, 2009

Drama
Een heel verhaal:Maandag ochtend om 10.30 uur komen ze aankakken: In de file gestaan. O.K kan gebeuren. Zijn ze bezig met de garage poort. Hebben ze de verkeerde poort gemaakt. Met horizontale latten i.p.v. verticale latten. Geen punt , zouden ze woensdag de goede meebrengen. Alles van de garage zo goed mogelijk sluitdicht gemaakt en om 3.00 uur waren ze weer weg.Dinsdag morgen om 7.30 uur staat de kraan met machinist voor de deur. Die had gedacht gelijk te kunnen beginnen. Ja hoor, er was niet eens een gat in het dak...8.30 komen de heren van design bouw. Na de koffie gaan ze eens boven kijken, beginnen daarna de pannen van het dak te halen, meten nog eens na, kijken naar de dakkapellen van de buren en komen DH halen....of het wel de bedoeling was, zo'n kleine dakkapel. Er zou zo geen extra ruimte door komen....NATUURLIJK WAS DAT NIET DE BEDOELING!!!!!Na heen en weer gebel met het bedrijf, kon de dakkapel ook weer terug....Gelukkig hadden ze de zaag nog niet in het dak gezet!Dakpannen weer terug. Kraanwagen weer weg.Nu ja, dan begonnen ze aan de voordeur. Na de lunch waren ze een tijdje bezig en opeens waren ze druk aan het overleggen....Mathieu had ondertussen al gezien dat er weer iets niet goed ging. Er was een verschil van 3 cm met de garage. De voordeur kon niet naar beneden ,want de vloer kon niet lager gemaakt worden. De oplossing zou zijn dat de garage een drempel van 3 cm zou krijgen!Zie je het al voor je: komt Josine of Mathieu in het donker thuis, vergeten die drempel en liggen op hun gezicht....dus nee, daar waren we het niet mee eens. Dat snapten die werklui gelukkig helemaal!Dus weer bellen.....Gisteren: Er zou iemand komen kijken tussen 10.00 en 12.00 uur. Ja hoor, om 12.15 uur de telefoon. Ze komen iets later.
O.K. Om een lang verhaal kort te maken. Ze willen ons wel tegemoet komen in de kosten, maar alles bij het oude laten. Want een drempel van dan 4 centimeter is gewoon, want je mag toch niet de garage inrijden met de auto, want daar is ook de drempel die ze nu hebben gelegd niet voor bedoelt!!!!!! HET IS WEL EEN GARAGE!!!!! En als we een grotere dakkapel krijgen zouden we maar 20 centimeter winnen…… Zijn wij zo verkeerd voorgelicht?????
Ja, verder met de poort weet ik het even niet meer…en oh ja we hebben ook nog een plank in de voordeur. Dus hoe dit nu afloopt????

I can’t translate this story… It’s dramatique. The conclusion is: I can not work in my studio for a while.
Next week my DH and I will think about it, how and what we can do ,so I can work a little. Perhaps we must bring all the stuff in the old situation.

5 opmerkingen:

Margeeth zei

Dit klinkt als een gevalletje "Frans Bromet" (maakte een programma waarbij hij verbouwingen volgde en de mensen interviewde.

Arme jij.

Corryna zei

Jemig wat een drama... Ik hou mijn hart vast. Over een week of twee komen ze hier nieuwe kozijnen zetten. Hopelijk loopt het hier gesmeerd. Ik vind het overigens niet te geloven dat ze eerst zo veel fouten maken en het werk daarna niet meer willen doen. Dat klinkt niet als vaklui. Je kunt inderdaad beter een ander team aan het werk hebben dan. Hopelijk vergoeden ze de schade en vind je snel een ploeg die het wel goed kan.

Marion zei

Om moedeloos van te worden, hoop voor jullie op een goede afloop.

Corryna zei

Hoe gaat het nu Annette? Wij hebben geluk. Onze kozijnen zitten er in en het is prachtig geworden. Hopelijk komt het bij jullie ook goed.

Corryna

Unknown zei

Wat een prutsers. Dat kan heel anders. Kijk bijvoorbeeld op dakkapel om zelf een dakkapel samen te stellen.

 

View my page on stitchin fingers