zondag, april 09, 2006

Keulen

Dochter Josine en haar vriendin Elske


Gisteren met de bus naar Keulen geweest.
Josine zit op de tekenclub van haar school en die hadden een exursie naar Keulen georganiseerd. Om de bus vol te krijgen mochten wij ook mee. Dus op naar Keulen.... De scholieren met hun juf naar 2 musea en natuurlijk de Dom. Vera en Erik winkelen, Jacqueline en ik naar Galerie Smend. Vlug met de taxi, daar de galerie op zaterdagmiddag gesloten is en er een winkel bij is.....
Dat was dus maar goed ook, het was een behoorlijk eind uit het centrum. Een mooie galerie, maar voor de winkel hoeven we echt niet helemaal naar Keulen. In ons landje vinden we toch ook wel de dingen die ze daar hebben. Maar mevr. Smend.. sehr liebenswurdig( met puntjes op de u, maar ik vind hem niet ) und sehr hilfsreich.
Ze heeft ons vanalles laten zien en uitgelegd, niet dat we het niet wisten, maar ze was zo aardig!!
Maar toch, met tassen vol weer terug de stad in. We hadden nog een adresje van een viltzaak, met industrieel vilt. Dat hebben we gevonden, maar daar stond een zeer onverstaanbare dame in ( ze sprak nog slechter duits dan wij), die bovendien zo belachelijk duur was, dat we er voor wij aan de beurt waren, weer gauw weg waren. Niet getreurd: Keulen heeft heeeeel veel boekwinkels. De oogst:een boekje over Yves St. Laurent, een boekje over schoenen en een boek over modelteken. Dus beide dochters weer gelukkig gemaakt!
Aangezien Josine het fototoestel mee had heb ik geen foto's kunnen maken. Het enige wat ik ook gezien heb van de foto's was de Dom.

1 opmerking:

Elle zei

The cathedral in Cologne is beautiful! Living here in the U.S., it's always interesting to see something that is obviously so old. Thanks for sharing!

 

View my page on stitchin fingers