vrijdag, november 28, 2008

500 Handmade dolls

Deze week kreeg ik dit boek binnen. Josine en ik zijn gelijk aan de slag gegaan.
Het is een kijk boek, maar het inspireert goed….
We zijn nog lang niet klaar, daar we allebei genoeg andere dingen onder handen hebben. Maar het is geweldig leuk om te doen!

Last week I’ve got this book. It’s a “look” book, but It inspired enough to get at work immediately, so Josine and I will get a try....







dinsdag, november 25, 2008

expositie van "TeXui"

De textielgroep TeXui exposeert art-quilts en ander werk in het weekend van 13-14 december 2008. Dan zijn art-quilts met het thema ‘Labyrinth, de draad gevolgd.....’ en ander werk van de leden van de groep geëxposeerd. TeXui bestaat uit 10 vrouwen, die zich vanuit het quilten verder ontwikkeld hebben. Zowel als groep als individueel hebben ze veel geëxposeerd zowel in binnen- als buitenland. Het streven van TeXui is de textiele kunst op een hoger niveau te brengen en als kunstvorm geaccepteerd te laten worden. Belangrijk hierin is de eigen individualiteit en de eigen zoektocht.


Openingstijden: zaterdag 13december van 13.00- 17.00 uur

zondag 14 december van 11.00- 17.00 uur


Adres:Het Oude KerkjeWillebrordstraat 255091 CC Middelbeers

voor info:


en/of


Dit is een afbeelding van ons affiche die we vorig jaar bij de start van de rondreizende thema expositie hebben laten maken.

We zijn alweer volop bezig met ons nieuwe thema "Freedom"die vanaf half 2009 kan gaan rond trekken.

maandag, november 24, 2008

"Uit de naad"

Eerste aankondigingDe laatste jaren heeft de quilt in Nederland een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Quilters hebben de traditie verlaten en zoeken naar een eigen weg. Dit heeft geleid tot zeer interessante werken, die vaak beïnvloed zijn door aangrenzende kunstvormen, als fotografie, grafiek en borduurkunst.
Van 25 september tot en met 30 september 2009 zal in De Kunst en in Centrum voor de Kunsten, Artiance in Alkmaar op initiatief van Kunstfactor (Utrecht) en De Kunst (Alkmaar) voor het eerst een tentoonstelling worden georganiseerd, die een overzicht geeft van deze ontwikkeling.
De nadruk zal daarbij liggen op (experimentele of art-)quilts naar eigen ontwerp gemaakt door Nederlandse kunstenaars. Daarbij wordt extra aandacht besteed aan quilts die van twee zijden kunnen worden bekeken en/of (op enige wijze) transparant zijn. Ook voor driedimensionale werken is er ruimte gereserveerd.
Wij nodigen u uit om werk voor deze tentoonstelling in te sturen. Uit de ingestuurde werken zal een selectie worden gemaakt door een jury, waar kunstenaars en kunstcritici deel van uitmaken. Voorwaarden voor deelname zijn:
- Eigen/origineel ontwerp- Recent werk niet ouder dan 2 jaar- Werk mag nog niet eerder in Nederland te zien zijn geweest (hetzij op een expositie, hetzij in een (digitale) publicatie)- Maximaal twee inzendingen per deelnemer- De werken hebben een maximale breedte van 150 centimeter. De lengte is vrij.- De kunstenaar heeft de Nederlandse nationaliteit- Groepswerk is toegestaan mits het voldoet aan bovenstaande voorwaarden- Insturen van 2 digitale foto’s (1 van het totaal en 1 van een detail) van deelnemende werken voor de selectie vóór 14 juni 2009.Meer informatie en een deelnameformulier zal in de loop van december 2008 geplaatst worden op een nieuwe website http://www.artquilts.nl
KunstfactorHanny Spierenburg
De KunstJos van Dijk
Park ArenbergFlox den Hartog Jager
Correspondentie: Park Arenberg 16; 3731 ES De BiltE-mail: f.denhartog@jbr.nl

woensdag, november 19, 2008

Dit zijn 4 werkjes van mijn nieuwe serie kleine werkjes: "Recycling" 3 zijn er al weg, maar ik ben nog met een paar bezig.

These are 4 little works of the serie "Recycling"
3 of them are already gone and of course I've forgotten to take a picture of them.... I make some more!









En dit is wat Laura en ik vandaag aan het doen waren..... ATC's en kaarten maken...... Ze zijn nog lang niet af, want ik ben volop met mijn "Freedom"werk bezig.
Maar in December exposeert TeXui een weekend in Middelbeers en dan wil ik toch wel wat kaarten af hebben. Ik zal an ook wat ATC meenemen om te ruilen ev.
Later zal ik nog over Middelbeers schrijven. Kijk maar alvast op de site hier bij 13 en 14 december.
This is what Laura and I've done today....making ATC's and cards. They are'nt finish, but in December "TeXui"has an exhibition so I'll take some with me.







dinsdag, november 11, 2008

gepuncht vestje

Het laatste half jaar heb ik redelijk veel kleren gemaakt. Dit is een ervan. Een babycord vestje geverfd met IDYE. Een verf om in de wasmachine te verven. Daarna gepuncht met geverfde Wensleydalewol van viltatelier Vlinder.

The last months I've made a lot of fashion. This is one of them, made of babycord and dye with IDYE. After that I embellished it with Wensleydale wool.



zondag, november 09, 2008

Deze kaart en ATC heb ik van Corryna gekregen. Ik ben er erg blij mee.

Corryna sent me this Card and ATC. I'm very pleased with them!


De volgende foto's zijn nog van een van de mini workshops die ik in het Audax textiel museum gegeven heb. Ik had geen goede foto ervan, maar nu heb ik het toestel van mijn zoon zolang en nu lukt het beter.

The next photo's are from the mini worhshop I teached in the Textile museum of Tilburg last month. Finely I get better pictures of them, made with DS his camera.












zondag, november 02, 2008





Gisteren hebben Jacqueline en ik weer eens ouderwets geëxperimenteerd. We zijn bezig geweest met acrylvilt, verf en de heatgun. De kleuren zijn in het echt veel mooier. Nu moeten de stukjes nog bewerkt worden. Dat moet even wachten, want morgen is het oma dag. Leon is al hier en blijft tot morgenavond. Als hij slaapt zal ik wel nog werken aan mijn “vrijheid” Het is een erg bewerkelijk project en er zit giga veel stof in. Dus heel veel snijwerk.


Yesterday Jacqueline and I had a “play day” and we’ve working with acryl felt, paint and the heat gun. The photo’s are not good. It is always difficult to make pictures of the shiny colours.
Now the pieces need to be stitched, but that have to wait. Leon, our grandchild is already sleeping here. Tomorrow it is grandmothers day. I will work a little at the “Freedom” project. It’s a little more work as I thought it was, and there is giga fabric in it, so I can cut a lot tonight.
 

View my page on stitchin fingers