maandag, januari 28, 2008

kleding

Ik ben hard aan het werk om een kledinglijn(tje) op te zetten. Dat is best veel werk en ik wil het dan ook kleinschalig houden. Maar ik wil de eerste exemplaren wel laten zien. Ze zijn van linnen gemaakt met applicaties van zelfgeverfde stof. De stof is uiteraard geverfd met Trapsuutjies. Voor de beurzen wil ik toch al van alles af hebben. Komend weekend ben ik dan ook met Laura en Hella aanwezig voor Trapsuutjies op de handwerkbeurs in Zwolle. Er komt ook nog kleding met zeefdruk. Poeh….ik ben benieuwd wat iedereen ervan vindt!


Oh ja, Er zijn nog enkele plaatsen vrij op de papierschep ochtend van 16 februari. Kijk maar even bij Trapsuutjies, agenda.


I’m making a fashion line(a little one). I want to show you the first examples and please comment if you like it or not. These are made of linen and the applications are from dyed fabric I made with Trapsuutjies. I will also make fashion with screenprinting.

zondag, januari 20, 2008

HoedendagGisteren zijn Hella, Laura en ik naar de hoedendag geweest. We stonden precies bij de expositie met het thema: Afrika. Ik vergat natuurlijk weer foto’s te maken. Gelukkig viel het me in toen we klaar waren met inpakken en naar huis wilden gaan. Hella heeft de 2e prijs van het publiek gekregen en ik wilde toch minstens een foto van haar hoed laten zien! En eigenlijk heeft ze gewoon de 1e prijs verdiend, vinden wij!!

vrijdag, januari 18, 2008

Batikken

Vandaag is Jacqueline geweest en we hebben samen gebatikt.
Ik ben verder gegaan met mijn bladzijden. Bij nader inzien, vond ik de oranje serie niet zo mooi. Dus deze heb ik gebruikt voor dit experiment.

Today Jacqueline and I had our monthly play day. This time we did batik.
I wasn’t content with the orange pages, so I decided to batik these.

woensdag, januari 16, 2008

Pages/ bladzijden

On the moment I made several things. I have my week split up in days, working for books, for quilts and for wearable’s. Oh and I forgot to mention: painting, embellishing and experimenting with new (and old) stuff… So you can imagine, that there is no time for cleaning the house and other boring things. I must do a little bit of cleaning: my DH and his friend are making a new toilet, so there is a lot of dust (GRRR)
Yesterday was my book day, so I went to Laura and paint more pages . I have now pages for 3 books. I must start with sewing and so on.

Op het ogenblik ben ik met verschillende dingen bezig. Ik heb mijn week ingedeeld in dagen dat ik werk aan boeken, quilts en kleding en sieraden. Oh, en dan vergeet ik, dat ik ook nog verf, punch en experimenteer met nieuwe (en oude) materialen… Dus: geen tijd om te poetsen en zulk soort vervelende en saaie dingen. Het vervelende is, dat ik ’ s avonds toch echt nog wat moet doen in huis. Mijn DH en zijn vriend zijn een nieuwe wc. aan het aanleggen( met een nieuwe vloer en wand) dus een heleboel stof enzo…
Gisteren was mijn boekendag, dus ben ik naar Laura gegaan en heb nog een serie badzijden geverfd. Ik hen nu bladzijden voor 3 boeken, dus nu moet ik gaan naaien enz.


woensdag, januari 09, 2008

Collage

Op het ogenblik ben ik een hele serie collages aan het maken. Ook mijn quilts zijn eigenlijk (meestal) zo opgebouwd. Deze serie is voornamelijk van papier in combinatie met textiel.

Met Laura ben ik een heel cursus/ workshop programma aan het maken. Kijk maar even op haar site, daar staat alle informatie. Ook bij Zijdelings geef ik een workshop. Daar met de punchmachine (embellisher).

9 februari is al volgeboekt. 8 februari zijn nog een paar plekjes vrij.

On the moment I make series of collage’s. My quilts are (mostly) also build like a collage. These series are made of paper combined with textiles.

I made a workshop program with Laura. Look at her site for info. 8 and 9 February I also teach in Tilburg in the studio of “ Zijdelings” with the embellisher.

The back is black paper with a little sructure. The orange paper is selfmade with silk fibers in it.

Dankzij Margeeth kan ik nu gelukkig de foto's op de juiste plaats zetten!

donderdag, januari 03, 2008

Happy Newyear!

Ik wens iedereen een gelukkig,gezond en creatief 2008!

Gelukkig begint het gewone leven weer een beetje op gang te komen. Erg gezellig al die feestdagen met familie, maar iets creatiefs komt er dus niet uit mijn handen. Gisteren en vandaag is gereserveerd voor het reorganiseren van mijn atelier. Ik ben dus eerst maar weer een hele stapel transparante dozen gaan kopen. Ik probeer zoveel mogelijk op te ruimen, maar ik blijk toch weer te weinig kasten te hebben. Dus moet de garage ook opgeruimd worden en wat uitgedund GRRR!!

Ik kan nu dus geen werk laten zien waarmee ik bezig ben, maar wel een tip voor een galerie geven. Ik heb het kaartje proberen te scannen, maar beide scanners doen het niet meer, dus op de foto gezet, hopelijk kunnen jullie het lezen. Op het ogenblik is er een expositie van textielkunstenares Hella Sluyters en van de eigenaresse keramiste Katja Tempelaars. De moeite waard om te gaan kijken.

A happy and a creative 2008 !

The ‘normal’ live comes back, so we can work again. I’ve done nothing creative’s in the last 2 weeks. Before I can work again I have to reorganize my studio. Yesterday and today I have to do so…I bought a few transparent containers. I try to sort all the stuff, but there is no more place in my kasten, so I have to reorganize the garage too, GRRR

Hella Sluyters, an textile artist, has an exposition in a little gallery in Schijf. I made a photo of a card, I hope you can read this.
 

View my page on stitchin fingers