donderdag, oktober 25, 2007

EQC-Waalre

Vandaag was de eerste dag van 4 in Waalre. Het was al behoorlijk druk. +/- 12oo bezoekers en dat voor zo’n klein landje als Nederland…..Ik heb alleen een foto gemaakt van dochter Josine die aan het demonstreren was, dus voor een impressie moet je kijken op de site van EQC.
Wie even dag wil komen zeggen: ik sta ‘hoe verassend(LOL) op de stand van Trapsuutjies.
Er was dit jaar beduidend meer kwaliteit dan vorig jaar, dus de moeite waard om te komen...

Today was the first day of 4 in Waalre. For a small country as the Netherlands is, there were a lot of visitors. I only made a picture of my daughter Josine demonstrate a painting technique so you have to look for an impression on the site from EQC.

vrijdag, oktober 19, 2007
Even uitpuffen van 2 dagen Genk. Morgen en overmorgen hoef ik niet mee, dan gaat Hella en/of Fred mee. Een mooie tentoonstelling met veel traditioneel werk en een paar moderne werken. Maar die paar waren goed. Geen winkeltjes met ‘andere’ materialen (buiten Trapsuutjies dan) Maar allemaal traditionele quiltwinkels. Op de foto de stand van Trapsuutjies en een paar lappen die we geverfd hebben.

A little tired from 2 days of the patchwork guild from Belgium. The next 2 days Hella or Fred goes with Laura.
The pictures shows the stand of Trapsuutjies and a few clothes we painted today.

dinsdag, oktober 16, 2007

puff paint

We zijn druk aan het experimenteren met puff paint. Laura heeft een screen gemaakt voor op haar kleding. Ik heb een broek erbij gemaakt en het jasje volgt nog. Josine heeft haar t-shirt gepimpt met kattenpootjes en Jaclyn haar tas. Ik vind het erg mooi met zeefdruk. Dan komt de puff een beetje als suède omhoog.
Morgen gaan we de stand van Trapsuutjies inrichten in Genk op de tentoonstelling van het Belgische quiltersgilde. Donderdag en vrijdag ga ik mee met Laura.

We are experimenting with puff-paint. Laura has made a silk screen for her wearable’s. I made trousers and the jacket will follow. Josine has pimped her t-shirt with catpaws en Jaclyn her bag.
I like it most if we use the silkscreen. Then it looks like suede.

vrijdag, oktober 12, 2007

Textielweekend


Afgelopen weekend was ik dus in Tilburg…. Ik weet het, ik heb het bloggen een beetje verwaarloosd. Als excuus : druk, druk, druk. 2x deze week oppas oma 1 dag naar Laura voor overleg en ideeën spuien en dan moet ook nog iets aan het huis gedaan worden(poetsen of hoe heet zo iets ook alweer)
Maar over het textielweekend: geweldig. Iedereen was enthousiast en veel mensen hadden nog nooit een punchmachine gezien. Elly was zo vriendelijk me wat foto’s van de workshop toe te zenden. Ik had zelf geen tijd om foto’s te maken. Maar daarvoor zien jullie mij een keer achter de machine zitten. Ik haat het om op foto’s te staan, maar allez, voor deze ene keer

Last weekend, I was in Tilburg….yes I know, I haven’t blog a while: busy, busy, busy. 2x granny time, 1 day with Laura and I had to do some household things…..
But last weekend in Tilburg was very good. Everybody was enthusiast and there were people who hadn’t seen a embellisher yet.
Elly was so friendly to sent me some pictures from the workshop. I didn’t have time to make some. For ones you can see me on the picture: I hate it to show pictures from myself.

vrijdag, oktober 05, 2007

Tilburg

Vandaag heb ik nog wat proefjes met de punchmachine gemaakt. Een goede oefening, want morgen moet ik van 10.00- 13.00 uur demonstreren op het textielweekend in Tilburg. Als jullie dat willen zien, ik zit in het ROC gebouw bij de stand van Zijdelings.

Today I made some few more experiments with the embellisher.

 

View my page on stitchin fingers