vrijdag, maart 23, 2007

Nogmaals Rijswijk

Het is weer een tijdje geleden, dat ik geblogd heb. In de tussentijd ben ik naar Rijswijk geweest. De dagen daar waren een feest. De werken van onze groep TeXui, hingen prachtig.
De evenementenhal leent zich uitstekend voor dit doel en we werden uitstekend verzorgd.
Jobina de Boer, die het quilt gedeelte organiseert, heeft het allemaal goed geregeld. Met meer dan 11.000 bezoekers in 3 dagen, is dit een van de hoogtepunten in een quilt jaar.
Zelf heb ik 2 workshops mogen geven. Ook deze waren in een mooi ruim lokaal, alleen een beetje koud. Maar in zo’n groot gebouw is de temperatuur moeilijk te regelen.
Hieronder een paar overzichtfoto’s van Rijswijk.

It’s a while ago, since i’ve blogged. We were invited with our textile group ‘TeXui’ in Rijswijk at The Patchwork and quiltdays. A 3 days festival. Jobinna de Boer,the organisator of this happening, did it very well. We all are very happy with the results of these days.
I was also invited to do 2 workshops. It was fun!

Below a few photo’s of the days in Rijswijk
Marjon aan de 'TeXui' tafel

Mijn werkWorkshopEn hier rust Jacqueline even uit van alle inkopen!

woensdag, maart 14, 2007

Patchwork en Quiltdagen

Vandaag hebben we de tentoonstelling "Ontwikkeling" van onze textielgroep TeXui 'gehangen'. Het ziet er mooi uit. Ook heb ik al wat van de Bernina quilts gezien. Het is echt de moeite waard om te gaan kijken. Komende vrijdag, zaterdag en zondag zijn de beursdagen. En er zijn ook heel veel winkels!!
Ik ben er in ieder geval alle dagen. Vrijdagochtend en zondagmiddag geef ik workshops en verder ben ik of bij onze quilts, of ik ben lekker snuffelen. Op zoek naar 'nieuwe' materialen.

maandag, maart 05, 2007

Atelier 1888Gisteren zijn Vera en ik een paar galeries gaan bekijken. Hier in de omgeving zijn er een paar, maar welke open waren, wisten we eigenlijk niet. Eerst zijn we naar 2 grote galeries gegaan., met beeldentuin. De eerste had heel mooi werk. De tweede had prachtige beelden in de tuin, maar binnen vonden we het werk echt niet mooi. Gewoon onze smaak niet. In deze beide galeries hangen alleen kunstenaars die al bekend zijn.
We wilden koffie gaan drinken in Schijf, een dorpje waar een leuk klein galerietje ligt,Atelier 1888, maar dat zelden open is.Hadden wij geluk!! Open en net een nieuwe expositie. We werden hartelijk ontvangen en hebben werkelijk genoten van het werk van Katja Tempelaars( tevens de eigenaresse van de galerie) en Dini Simons. Het bleek dat ik Dini ook al eerder had ontmoet. Op een kunstmarkt stond ze naast me en had ze een sjaal van me gekocht. Nu heb ik een werkje op leisteen van haar gekocht!
Eind van de maand heb ik natuurlijk weer spijt! Dat word droog brood eten! LOL


Yesterday, my daughter Vera and I went to a few galeries here in the neighbourhood.
2 very big and professional galeries and 1 little. We prefer the little one. In the big ones, there was only work from artist who are already well known. In the little one was the beginning of a show. Katja Tempelaars a ceramist and Dini Simons a mixed media artist.
First we visit the big ones and the last visit was at the little: Atelier 1888 in Schijf. The owner of this galerie is Katja and she gave us a warm welcome. We talked and Dini came also to talk about her work. We know each other! I can’t remember names, but on a art market we stand next to another. She bought a scarve from me. And now I bought a little work from her.
 

View my page on stitchin fingers