vrijdag, februari 23, 2007

Recycling Challenge

Vandaag was de gezamelijke werkdag Van Jacqueline en mij. 1 x per 4- 6 weken werken we een dag samen. Meestal proberen we iets nieuws uit of krikken elkaar op als we ergens mee vast zitten.
Maar vandaag begon de dag totaal anders.
Jacqueline had 2 quilts bij zich, waar ze echt niet mee verder kon en wilde. Dus had ze maar verzonnen dat ieder met 1 quilt aan de slag moet en er iets anders van gaat maken.
Aangezien ik al meer quilts aan het recyclen of re-stylen ben, kan deze uitdaging er ook nog wel bij!!(LOL) Maar we mogen elkaar niets vertellen of laten zien voor eind mei, begin juni. De rest van de dag hebben we weer nuttig besteed...


Today my friend Jacqueline was here to work together. She brought 2 quilts with her and invited me to a challenge. The 2 quilts are not what she wanted and she asked me to recycle 1 quilt, she does the other one. Read Jacquelines blog for more information...

donderdag, februari 22, 2007

Versnijdingen

Nu ik toch bezig ben met alles wat ik niet meer mooi vind, kapot te snijden. Hier nog maar enkele resultaten.

Dit was een collage waar ik niet tevreden over was. Nu zijn het alvast 2 werkjes van 10 x 15 cm. Misschien zet ik ze nog op een raamwerkje, dat ziet nog mooier uit.Now i am in the mood of cutting all the work I do'nt like anymore, here another little example.
I cut a collage I was 'nt satisfite about. This is the result: 2 little works 10 x15 cm.
I think I will place them on a board. I have 2 more, but they need some stiches.

zondag, februari 18, 2007

Carnaval vervolg

Het lukt mij maar niet de foto's in de juiste volgorde te zetten! Hierboven is Josine haar carnavals outfit aan het maken.

Dit jaar heeft Vera voor de 1e keer sinds haar 16e jaar geen prachtige jurk gemaakt, maar gaat als zwangere blondine, goed ordinair, het carnaval nog even proeven.

Het motto van Roosendaal is: 't bleft kunst. Dus Xavier beschildert zichzelf als 'n schilderij van Mondriaan.


En zo is Josine naar het carnavalsbal geweest. Helemaal door haar zelf gemaakt...
De beloofde foto van het carnavalsquiltje gemaakt door Josine. Ze was 10 jaar toen ze dit maakte.
zaterdag, februari 17, 2007

Carnaval

Today the carnaval start here in Roosendaal . The kids are already in the mood from thursday. Our oldest son Xavier is here for a week . Vera is in a bad mood, she is pregnant and can't do the things she want. The cafe's are to full and her friend is afraid someone is kicking the baby.
Roger, the other son do'nt like the carnaval and my DH and I love it but on our age, we look,smile and support the children. I'm always glad when all is normal again and everybody is safe home. Specialy Josine, the 15 year old daughter, she is so full off carnaval... I'm driving her to the teenage balls.

Here are 2 carnaval mini quilts I made a several years ago. Josine made 1 too, but i must take a picture of it . Tomorrow I show that.

Vandaag start het carnaval in Roosendaal gelijk met de optocht. Xavier, onze oudste zoon, heeft een week vakantie genomen(dat doet hij overigens elk jaar) en komt het zuiden onveilig maken(LOL) Hij is al van donderdag aan het feesten. Normalerwijs start hij dan samen met zijn zus, het carnaval. Maar Vera moest verstek laten gaan, hoogzwanger als ze is. En daar baalt ze stevig van. Maar vandaag gaat ze toch maar sfeer proeven en naar de optocht. Ook Josine is al stevig bezig: schoolcarnaval, Krielekesbal en vanaf vanavond, soiree.

Wat ben ik blij als de carnaval voorbij is.... ik zie overal spoken en ben blij als weer iedereen heelhuids deze tijd overleeft heeft!!! Roger en Mathieu en ik zijn de enige die niet meer actief meevieren. Nu ja, ik mag voor taxichauffeur spelen....

Een paar jaar geleden heb ik een paar carnavalsquiltjes gemaakt voor de mini quilttentoonstelling van het gilde. Ook josine heeft er toen een gemaakt, ze was toen 10 jaar. Maar ik vind de foto niet, dus morgen haar quiltje.

woensdag, februari 14, 2007

Eindelijk weer aan ’t werk!!
Na weken sukkelen met mijn gezondheid, kan ik eindelijk weer werken.
Nog niet full speed, maar het begin is er. Ik moet er weer helemaal in komen en eigenlijk moet ik eerst alles op de computer bijwerken….maar dat is morgen aan de beurt.
Om maar gelijk een nieuw begin te maken, heb ik eerst maar weer een ouder werk(waar ik niet tevreden over was) kapot gesneden…..
Vind ik wel bevrijdend om te doen. Ik kan wel alles bewaren , maar een stuk waar ik niet helemaal achter sta, kan dan beter weer hergebruikt worden. In ieder geval heb ik nu 16 stukken van 15x15cm.
Ook ben ik met Labyrinth verder gegaan. Deze 2 werken moeten uiterlijk 10 maart klaar zijn, maar ik wil ze toch uiterlijk eind volgende week af hebben.


I’m working again!!!
After weeks of problems with my health, I can work, not full speed, but I’m trying again…
I have to do some exercises to find my way back. So I begin with cutting an old work (I was not satisfied with this work) Now I have 16 pieces of 15 x 15 cm.
I have to work at my Labyrinth project too. It must be finished in 2 weeks.

donderdag, februari 01, 2007

Vandaag was er weer een puchworkshop. Veel met materialen laten werken. Deze keer veel problemen met de naalden gehad. Dat was tot nu toe nog nooit gebeurd en vandaag sneuvelde bij 2 dames, de een na de andere naald. Erg vervelend!
In mijn machine heeft de steekplaat 1 gat en bij de nieuwere heeft de steekplaat 5 gaatjes. Als je dan langzaam gas geeft en met je handen de stof teveel beweegt, heb je een probleem. Zolang je met dunne materialen werkt, valt het nog wel mee, maar als je met een quiltje gaat werken, kan dat een probleem worden. Wat ben ik blij met mijn steekplaat!! De naalden zijn vrij duur. Heb je wel een goedkope machine, wordt het nog zo prijzig door de brekende naalden!!
Ook was er een cursiste bij, die echt voor de stofbewerking voor kleding gaat en niet voor quilts. Dat vind ik dus een heerlijke uitdaging. Er onstaan gewoon de mooiste stoffen door ze bv. kapot te punchen on dan dubbel te nemen.
Wat heb ik weer zin om zelf achter de machine te kruipen. Maar dat moet even wachten, totdat ik weer normaal kan zitten en lopen. Ik zit nu al te lang achter de pc, dus ik stop gauw...

Today was a workshop with the embellisher. I teach the ladies, wich material they can use. It was an inspiring day again and it's very difficult for me to wait untill i can sit long enough to create.
2 Ladies had problems with the needles: they broke a few.
That was never happened in my lessons before....
 

View my page on stitchin fingers