zaterdag, november 25, 2006

Branding, badgasten en boten


Morgen begint de tentoonstelling Branding, badgasten & boten in het Veenkoloniaal museum in Veendam. Tijdens de expositie tonen 16 Nederlandse en Duitse quilters onder de groepsnaam MeerArt quilts met een maritiem thema.
Jammer genoeg kan ik niet naar de opening. Mijn rug doet vervelend en de heen en terug reis neemt minstens 6 uur in beslag. Hopelijk is dit vervelende probleempje vlug voorbij en kan ik alsnog de expositie gaan bekijken . Er hangen nl. ook 4 werken van mij bij.
De foto laat een detail zien van een van de quilts van mij. Nou ja quilts.. ..1 grote en 3 kleine werken.

Tomorrow start the exposition ‘Branding, badgasten en boten’ in the veenkoloniaal museum in Veendam. www.veenkoloniaalmuseum.nl
16 quilters from the Netherlands and Germany under the name ‘MeerArt’ shows their quilts on a maritime theme.
It’s a pity but I can’t go to the opening because my back will not let me go It’s to far to travel. $ of my quilts are in there 1 normal size and 3 little works. The show is till 4 march 2007, so I will go later.
The picture shows a detail of my work.

woensdag, november 22, 2006

Rijswijk 2007

Er zijn nog plaatsen open voor de workshops in Rijswijk, tijdens de Patchwork en quiltdagen, in maart 2007. Ben je aan het twijfelen of je een punchmachine of embellisher tool bij je naaimachine wilt aanschaffen, is dat natuurlijk de manier om eens te proeven van de techniek!
Ook geef ik er de workshop 'African colors'
De meeste workshops hebben nog enkele plaatsen vrij. Er is voor iedereen wat wils: van traditioneel tot modern.Kijk even op de website van Jobina: www.jobinadeboer.nl en dan beurzen aanklikken.

dinsdag, november 21, 2006

Proefjes

2 Dagen proefjes maken met de punchmachine en nog meer mogelijkheden ontdekken!
Jeetje, dat zo'n eenvoudige machine zoveel variaties kan geven!! Er ligt nu dus een hele stapel proefjes, hieronder een paar ervan.
Ideeen voor werken zijn er weer geboren, maar wie heeft er nog 1 kilo tijd over voor me??

2 Days of more experimenting with the embellisher. More ideas, but do I have the time for all that working out??

zaterdag, november 18, 2006

viltdag

Hier is een cursiste een tas aan het vilten. Ik ben gewoon (alweer) foto's vergeten te maken van de andere dingen... Morgen ga ik met een vriendin 2 dagen achter elkaar met de punchmachine werken. Ik zal mijn camera goed in beeld leggen.

woensdag, november 15, 2006

Tegendraads

Gisteren heb ik de workshop "Spelen met materialen" gegeven aan de groep "Tegendraads" Het was een hard werkende groep en ze hadden er veel plezier in. Een heel fijne groep om mee te werken dus!
Bijgaande de foto's van de eind resultaten en de instructies.Ik was zoals gewoonlijk weer eens mijn fototoestel vergeten, maar gelukkig heeft Tonny Nichol, de organisator van deze dag, veel foto's opgestuurd.

Yesterday I had to teach the workshop "Playing with materials"at the group "Tegendraads"
It was a hard working group and they enjoy it. So it was fun to teach them!
As always, I 've forgotten my camera. But the organisator of this class, Tonny Nichol, had one and send me the pictures.

zondag, november 12, 2006

Gisteren zijn Jacqueline en ik naar het textiel weekend in Tilburg geweest. Dit is een jaarlijks terugkomend weekend, georganiseerd door het textielmuseum.
We zijn de dag begonnen met een 2,5 uur durende workshop van Claire Benn,van Commited to cloth: "Using Metal leaf".
Neem eens een kijkje op hun website: www.committed-to-cloth.com
Claire is een geweldige kunstenaar en lesgeefster en we hebben dan ook genoten...

Hier zijn we aan het werk in het atelier van 'Zijdelings'


Claire geeft uitleg.S'middags hebben we de tentoonstelling European Art Quilts bekeken. Deze is nog te zien tot eind januari in het museum. Zeer de moeite waard en zeker gaan kijken, als je hem nog niet gezien hebt. En dat zeg ik niet alleen omdat er een paar vriendinnen/collega's in 'hangen', maar omdat het echt een mooie tentoonstelling is met goede Art Quilts.
Ja en daarna naar de craftsmarkt..... De beurs is weer leeg, het geld sprong er zo uit!
De bedoeling was, dat ik vandaag nog een keer zou gaan, maar dat is niet verstandig....

Yesterday, my friend Jacqueline and I went to the textile weekend, organized by the Textile Museum in Tilburg. First we had an workshop of Claire Benn from "Committed to cloth". Claire is a fabulous artist and teacher!

After the workshop we went to the European Art Quilt show. It is traveling exposition. Look at www.eaq.com Some of my friends/colleagues are in it.It'always a pleasure to see a good show!!
And after that we went to the craftsmarket: the money jumt out of my pocket!

woensdag, november 08, 2006

solderen


Al een paar jaar komt deze groep 1x per maand voor de cursus Textiel experimenten.
Deze keer was de opdracht: stoffen aan elkaar verbinden door verhitting.
Gelukkig regende het niet, want het raam moest helemaal open en de mondkapjes voor.Het is altijd spannend wat er tevoorschijn komt. Alles zit aan elkaar en nu nog de stof bewerken. Ik ben benieuwd wat het resultaat is.

maandag, november 06, 2006

foto's

Afgelopen week weinig tijd gehad om te bloggen.
Een van de dingen die gedaan zijn en wel heel belangrijk: Yvo Ridders is mijn werk op foto komen vastleggen. Nu heb ik eindelijk mijn goede foto's!!!
Wat ben ik blij hiermee!
Hieronder dan de foto's die ik van Yvo gemaakt heb.
Er moest een hele installatie gemaakt worden om de vilten werken te laten uitkomen.
Deze moeten eigenlijk vrij hangen, maar dat was mij nog nooit gelukt om dat mooi te laten uitkomen.


Last week i had no time to blog, but one of the most important things are happened: I have good pictures of my work.
Yvo Ridders take them and i am so happy with it!!
My felt project was never good on a photo, but now it is. He build a complete installation in our livingroom and ,yes it is o.k.
 

View my page on stitchin fingers