donderdag, augustus 31, 2006

open atelier

1 en 2 september, dus morgen en overmorgen, zijn mijn open atelier dagen.
Ik ben al 2 dagen aan het poetsen en opruimen! Dingen van de muur en mijn werk eraan. Het is altijd afwachten hoeveel mensen er komen. Straks nog gauw wat boodschappen doen, iets voor bij de koffie en dan ben ik blij als het avond is.
Ik ben benieuwd naar de reacties van mijn 'Pentimento'werken. 5 ervan heb ik hier, de andere 2 zijn nog dit weekend voor het laatst te zien in Raalte. Wil je daar nog naar toe, kijk dan even op onze gezamelijke sie: www.texui.nl.
Ook hangen er nog 4 werken van me In Carolinensiel in Duitsland, maar ik heb gelukkig genoeg nieuw werk (en oud).
Tevens zijn er sieraden, kleding en stoffen te zien en/of te koop en natuurlijk is mijn programma voor komend seizoen er.

Tijm en Nelly, wat ben ik blij te horen, dat ik niet de enige ben die af en toe problemen heeft met het opladen van de blogs! Ik voel me af en toe zo'n kluns op de computer!

1 en 2 september i have open studio days. The last 2 days i had to clean my house and take away the pictures on the wall and hang my work instaed of them.
What comment will i get on my 'Pentimento'works? 5 of them i have here, 2 of them are for the last weekend in Raalte.

woensdag, augustus 30, 2006

HAWAR vervolg

Ik had gisteren ruzie met blogger, ik kreeg mijn blog maar niet gepubliceerd. Zal wel weer wat fout gedaan hebben.
Maar hier het vervolg van HAWAR.
Het is een aanrader voor iedereen die vilt of verft, of je nu beginner of gevorderde bent of zelfs proffessioneel.. je komt er altijd geinspireerd van terug.Je maakt veel proefjes en mag alles uitproberen. Het lijkt op de foto dat ik weinig heb gedaan, maar dat is niet zo. Ik heb, buiten dat ik 1,5 dag ziek was, veel in me opgenomen en nog proefjes gemaakt.
Het is geweldig. Harm heeft zoveel kennis in huis en is ook niet bang om alles te vertellen wat je maar weten wilt.En de winkel van Meinie.... een luilekkerland. Het fijne is, dat ook Meinie je vragen kan beantwoorden en weet ze het niet is Harm in de buurt. Meinie houdt de trends bij en weet wat er speelt in textielland. De galerie huisvest prachtige spullen van diverse kunstenaars. Het leuke is, dat een paar van hen ook op de midweek waren. Conclusie: eenmaal naar HAWAR verslaafd aan....


Meinie

De sjaals liggen te drogen/ the scarves are drying

Mijn sjaal van triple silk,eerst de randjes verven, voordat ik verder ga met vilten/ my scarf of triple silk, first dying and than felting

De sjaals die ik gemaakt heb, de blauwe is van Jacqueline/ I made these, the blue one is Jacqueline's

Harm


HAWAR is a shop, gallery and study centre in one. Harm and Meinie,the owners have a knowless,wow! Harm is the teatcher, he knows all about wool and silk and how to dye them. They have answers on all your questions, it's super!! Beginners, Professionels,they comes all to them. It's amazing that, when you come ones, you will come again and again...

maandag, augustus 28, 2006

HAWAR


Alvast even een paar foto's van HAWAR. 2 van het atelier en 2 van de winkelen 1 van de galerie. Morgen schrijf ik meer. Ik moet eerst opruimen en wassen....

zondag, augustus 20, 2006

werkweek

Morgen gaan Jacqueline en ik naar Olderberkoop bij HAWAR de midweek 'Alles uit de kast' doen. Heerlijk een weekje werken en nu mag ik zelf de vragen stellen!!
Daar verheug ik me nu al weken op. Natuurlijk was de vakantie ook fijn, maar dit is wat ik nog fijner vind dan vakantie... Daarna nog een weekendje weg met familie, wat overigens een jaarlijks terugkomend feest is( meestal wel afzien, want ze plannen altijd wel iets wat ik vreselijk eng vind) maar heeeel erg gezellig.
En daarna, ja dan wordt het toch echt werken geblazen.
1 en 2 september zijn mijn open dagen en daarvoor moet ik nog wel even mijn atelier opruimen! Vanaf dan zal ik ook meer foto's plaatsen en meer tijd aan mijn blog besteden.


I'm off for a week or so. My friend Jacqueline and i are on a mid week workshop and after that i have a fam. weekend. When i'm coming back i've to clean up my studio. 1 and 2 september there are open studio day's. After that i will try to blog more and with more photo's.

woensdag, augustus 16, 2006

randVandaag heb ik randen aan sjaals gemaakt met de needle punch.Ik wilde nog een paar takken vilten, maar het lukte gewoon niet. Ik kreeg de slag niet te pakken en mijn hele lijf ging pijn doen....dus dan maar droog vilten.

Ik ben helemaal vergeten te vermelden dat er op het ogenblik de tentoonstelling 'Mensch und Meer'loopt in het Deutsches Sielhafen Museum in Carolinensiel. Nederlandse en Duitse quilters, samen de groep'Meerart' laten daar hun werk op het bovenstaand thema zien.Ik heb daar 3 kleine werken en 1 groter werk hangen. De tentoonstelling is te zien tot 5 november.
Van 26 november tot 4 februari is deze tentoonstelling ook in Nederland te zien in Veendam, in het Veenkoloniaal Museum, dan heet het 'Branding, badgasten en boten'

maandag, augustus 14, 2006

Raalte

Afgelopen weekend was het mijn beurt om aanwezig te zijn op onze TeXui exposite 'Pentimento'
Het was zoals gewoonlijk weer erg gezellig. De mensen die komen zijn erg geinteresseerd in Art-quilts. Dus we hoeven niet in de verdediging of te discussieeren over wel of niet een quilt. We maken Textiele kunst en dat is gewoon duidelijk! Leuke gesprekken volgen dan ook en iedereen vindt het fijn dat we aan het werk zijn.

Cobi probeert mijn needle punch machine ook eens en is gelijk verkocht... ze wil er ook een!


Workshopje vliezen maken.Last weekend i was in Raalte on our TeXui-group exposition 'Pentimento'
Every one who comes is there special for us. The know what they will see, and so we don't have the discussion if it is a quilt or not... It is Textile art, no less, no more! We are very proud of or work...
Cobi is trying the needle punch... she wants it too!!

maandag, augustus 07, 2006

vakantie voorbij!

rupsen

libel

chateau Milandes

de Dordogne

hagedis


We zijn weer thuis na 2 weken Frankrijk.
Het spreekwoord"Leven als een God in Frankrijk" geloof ik nu helemaal! Wat een prachtig land! We hebben genoten. Veel galerietjes en kastelen bezocht, maar weinig foto's ervan gemaakt. Josine had de camera in beslag genomen en daar ik geen extra geheugenkaart heb, had ik pech. Maar we hebben prachtige foto's van libellen, hagedissen, roofvogels, rupsen, enz....

We are back from our vacations. It was wonderfull. We were in France in the Dordogne. Visite lots of galeries and castels. I have no pictures of the arts we've seen, because DD had the camera and so we have pictures of lots of insects and other stuff.
 

View my page on stitchin fingers