maandag, juni 26, 2006

SanneNa de processie het mini atelier van Sanne bezocht. Zij zit in Schoonhoven op school, voor edelsmid. Aan haar vinger een van haar pronkstukken.

After the procession we went to the mini studio from our niece Sanne. She is on a school for gold en silver smith.

Bronk 2Voor de processie hebben Josine en ik nog foto's gemaakt van de Heiligenhuisjes en hun bloemversieringen.
En terwijl de processie voorbij trok, hebben we geprobeerd de langskomende textiele bijzonderheden te fotograferen.

BronkGisteren zijn we naar de Bronk in Mesch geweest. Voor ons een jaarlijks terugkerende kleine familie bijeenkomst.
De Bronk is een sacramentsprocessie, waarin de H.Mis uitgebeeld wordt, deze is op zondag. OP maandag en op sommige plaatsen ook nog op dinsdag wordt er dan gefeest.
Ik vind het nog steeds een moeilijk uit te leggen feest.Het is typisch iets van het zuidelijkste stukje Limburg. Maar het is een hele ervaring, zeker als je het voor de 1e keer als buitenstaander meemaakt.(Ik ben aangetrouwd en kom van midden Limburg) Je moet dan wel al op zaterdag daar zijn, want s'morgens vroeg zo ongeveer om 6 uur wordt je al door de trommeltjes gewekt. Het dorp is helemaal gepoetst en waar nodig geverfd. De vlaggen zijn gewassen en gestreken en hangen uit en vlak voor de processie begint gaan ook de processievlaggetjes aan de stokken. Ieder huis heeft zijn eigen stok(ken) en vlaggetjes.
Mesch is een klein dorp en Josine heeft, toen ze 9-10 jaar was, ook een paar keer mee mogen lopen. Wat een paar jaloerse blikken van haar 12 jaar oudere zus opleverde, want toen zij zo klein was, waren er nog genoeg kinderen in het dorp.
Dit jaar liepen nog neef Youri,als vlaggendrager en nicht Sanne, als maagd mee.
Voor meer foto's ga naar de foto site van de Bronk: www.mesch.nl.
Kijk bij informatie en wetenswaardigheden.


Yesterday we went to the Bronk, a sacramentsprocession in Mesch.For us it is a little familyday. I can not translate the whole story, but you can vieuw wat i saw on the site of:www.mesch.nl, by informatie en wetenswaardigheden, and than klick on Bronk

woensdag, juni 21, 2006

Fluweel en zijde
Ik heb vandaag mijn embellisher weer tevoorschijn gehaald. Dit werk lag er al lang, maar ik wist niet hoe verder. Ik ben met de embellisher de zijde op het fluweel gaan zetten en de textuur ziet nu prachtig uit.
Jammer genoeg zie je dat op de foto niet zo duidelijk.

Today i 've worked with the embellisher. I had made a work from silk , with watersoluble, but i dont know wat to do with it. Now i embellesed it on velvet and have a wonderfull texture. It's a pity, but you cannot see it well on the picture.

voetbal


Mijn DH is, om het lichtjes uit te drukken, voetbalgek. Nu dacht ik dat hij dit seizoen genoeg voetbal gehad had, daar hij pas 1 wedstrijd gezien heeft(Nederland uiteraard) Maar wat schets mijn verbazing: Om 5 uur loopt hij even weg en komt zo terug!!
Voorbereiding voor de wedstrijd noemt hij dit!

Today is the match The Netherlands- Argentinie. My DH's warming up!
Is he mad???

dinsdag, juni 20, 2006

Lyon

6 leden van onze groep TeXui zijn naar Lyon afgereisd. Daar worden onze Pentimento werken voor het eerst getoond. Spannend!! Ik ben best een beetje jaloers, dat ik er niet bij kan zijn en de reacties kan zien/horen.
Gelukkig hoef ik me thuis niet te vervelen.
Vandaag is vriendin Henny geweest. Zij heeft m'n lockapparaat weer op de juiste steek gekregen. Ik had het na veel prutsen opgegeven. Nu kan ik weer wat kleding afwerken. Ik heb al een paar weken wat geknipt liggen, dus morgen is het weer naaien!
Het probleem is luxe... ik heb teveel ideeen, nu nog een voor een afwerken en dat is mijn probleem!! Ik wil alles tegelijk, zodat het een grote troep is boven in mijn atelier.

6 Members of our group are traveling to Lyon. The first time you can see our Pentimento works. I'm a bit jealous,that i cannot go with them and see or hear the meanigs of others.

maandag, juni 19, 2006

start groep

Vandaag ben ik begonnen met een nieuwe yahoogroep:textielkunst. Deze gaat over textielkunst in het algemeen en iedereen die erin geinteresseerd is kan meedoen.In het nederlands, omdat het handig is.
Het is wel de bedoeling ervaring uit te wisselen, opbouwende!! kritiek te leveren en elkaar werk te laten zien of een detail, als het nog niet helemaal geshowd mag worden.
Dus, hierbij nodig ik jullie uit om mee te doen!Maar wel actief,please!!
De link staat hiernaast bij de links.

zaterdag, juni 17, 2006

Fantasy #1Lekker in de tuin dit quiltje afgemaakt.2e foto is een detail. Het moesten eigenlijk ATC's worden, maar toen ze zo op tafel lagen, zag ik het monster van Loch Ness erin. Dus nu is het Fantasy #1 geworden.

These had to be ATC's, but on the table, i saw the Monster of Loch Ness in it. So now it is Fantasy #1

Sea by night


Vandaag heb ik mijn Sea by night #1 afgemaakt.

Today i made my Sea by night#1 ready, 2 to go.

vrijdag, juni 16, 2006

Hokjesgeest #1 en #2

Ik moest de MUMquiltjes afmaken, maar kon het niet laten eerst deze 2 af te maken. Op de foto's is niet alles duidelijk te zien. De quiltjes zijn van fluweel met tyvek. Vesierd met kralen en met zijden en metalic draden bewerkt met de needle punch.

I had to make the seaquilts but these 2 look at me and say that i had to make them first. It's velvet with tyvek. Beads on it and embellished with the needle punch, but on the fot you can not see it.

donderdag, juni 15, 2006

nieuwe blog

Om niet teveel verwarring te zaaien, heb ik een nieuwe blog aangemaakt voor kleding en accesoires. Er staat nog niets op, maar zo gauw ik de foto's gemaakt heb, begin ik eraan.
Vandaag heb ik gewerkt aan mijn Mensch und Meer quiltjes. Morgen zou het goed weer zijn, dus dan zal ik foto's maken. En als hier alles naar De wedstijd zit te kijken, ga ik de blogs bijwerken.

Voor wie dit weekend nog tijd heeft: Zaterdag de laatste dag van "in vilt verpakt"in museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam. Echt een aanrader. Jacqueline en ik zijn afgelopen zaterdag geweest. Een pracht exposite, jammer, maar er mochten geen foto's gemaakt worden(maar wel heel begrijpelijk).

donderdag, juni 08, 2006

storing

Ja hoor. De computer net terug en doet weer helemaal niks!
Gelukkig heeft manlief net een notebook? gekocht, dus kan ik wel posten. Alleen weet ik hiermee nog geen foto's te plaatsen. Komt nog wel.Maar vandaag ga ik eerst proberen 2 vachten wol te wassen. Het is nu weer ervoor. Gisteravond heeft Mathieu met behulp van onze loge, het kaardapparaat opgezet. Het is een jada, van mijn schoonzus geleend. Voordat we snapten hoe dat ding werkte..., zal ik jullie besparen!!
Maar in ieder geval uiteindelijk een tekening op internet gevonden(net toen we wisten hoe het moest,LOL)

maandag, juni 05, 2006

Opening
Gisteren was de opening van het seizoen in galerie G achttien in Baarland. Bijgaande foto's Tineke v.d Watergeeft Tilly Heijster( mede organisator van het buitenwerk)een cadeautje. Het werk 'Zeeland' van Jacqueline de Jong- van Baalen en de boom 'Warm'van mij.


Zaterdag hadden we onze TeXui dag. Alle werkstukken ingeleverd, die naar Lyon gaan en daarna na Raalte.De laatste quilts bekeken die nog gemaakt waren en nu maar afwachten wat de kijkers ervan vinden!
Maar eigenlijk kunnen we alleen maar positief commentaar ktijgen(vind ik) zo 'n mooi e quilts en ander werk! Vooral ook de 3 D stukken zijn een verassing voor het publiek, denk ik.
Er zijn kaarten gemaakt en een c.d. voor de verkoop. We hebben prachtige uitnodigingen, visite kaartjes en briefpapier. Het wordt nu echt proffessioneel!!We hebben onze eigen fotografe Hanne en onze websit beheerder en cd maker, Mirjam, luxe!!

Last saturday we had our TeXui-meeting. We deliver our quilts, those go to Lyon and after that, to Raalte.
There are made (post) cards and a c.d. from our work. We have briefpaper,tradecardsand invitation cards. It's very proffesional now! We have our own photographer ( Hanne Capel) and our own webmaster and c.d. maker (Mirjam Pet)
 

View my page on stitchin fingers