zondag, mei 28, 2006

Takkenboom van vilt


Bijna klaar, nog een paar groene slierten maken en eraan bevestigen en klaar is mijn werk voor de expositie van Gachttien88.
Nu satat hij in de parasolstandaard, maar daar wordt de boom in de tuin geplant. En nu maar hopen dat hij tegen weer en vooral wind bestand is!!
Dinsdag ga ik hem planten, spannend. Ik ben zo benieuwd wat ze er van vinden. Misschien vinden ze hem wel te bont..of niet weet ik veel wat.... Twijfel, twijfel, twijfel....

I have made a tree of felt. I've felting over the boughs of vine. It is for an exposition and the tree must be planted outsite. I hope it will stand the weather.

woensdag, mei 24, 2006


De rode cape lag al een tijdje op mijn werktafel klaar om af te maken. Dus voor ik verder kan met quilten, moest hij eerst afgemaakt worden.De kleuren komen op de foto's niet zo goed uit. Zie bij warm., daar zijn de kleuren goed.
Net een koningsmantel.
Zelf heb ik een poeder-lila, bewerkt met verschillende tinten paars. Ik draag hem met plezier. De eerste keer dat ik ham aanhad, wilde Josine niet naast me lopen! Ze vond hem veel te opvallend, maar ze is er nu wel aan gewend. Ze merkt dat , als er al reacties komen, ze allemaal positief zijn.
De ballen kettingen heb ik allemaal met de afgelopen warme dagen gemaakt. Kon ik toch lekker buiten werken.

Maar nu moet ik toch echt gaan quilten!!

zondag, mei 21, 2006

Gachttien88

Bijna 2 computerloze weken en je weet gelijk hoe verslaafd je er aan bent!
De computer was gecrashed en de laatste backup die Mathieu gemaakt had, was van mei 2005!! Alle foto's weg vanaf die tijd. Mijn computer boven kan al die foto's niet aan, dus die stonden beneden erop...
Dus v.a. nu wordt het schijfjes tijdperk ingeluid.(als het kalf verdronken is...)

Maar nu ander nieuws. De aankondiging van de expositie in Baarland.Kijk op www.g-achttien88.nl

Kijk maar bij bijzondere projecten.
Spannend is dat. Een totaal ander werk, maar wat een uitdaging om te maken!!
Geen lapjes en draden, maar toch wel textielig.
Ik zal ook 1 of 2 dagen aanwezig zijn, wanneer dat is, zet ik wel hier in de blog.

dinsdag, mei 09, 2006

Josine

Vandaag heeft Josine een dagje bij mij gewerkt.
Van school uit was gevraagd om je kind een dag met het werk van vader of moeder( of ander familielid mee te laten draaien. Anngezien papa al met FLO ( functioneel leeftijds ontslag) is, de twee middelste kinderen, Vera en Roger, een week vakantie hebben genomen en de oudste, Xavier, in Den Haag werkt, was er weinig keus.
Josine zegt al jaren dat ze styliste/ mode ontwerpster worden wil, dus past het goed in haar straatje om ( weer ) eens met ma boven te werken.
Ze kreeg de volgende opdracht: zoek een t-shirt uit je kast die je niet meer draagt en ga daar iets van maken, zodat je het wel weer aan doet.
Natuurlijk krijg ik de foto's weer niet op volgorde, maar det-shirts waren de zwarte en oranje. De zwarte is ze nog niet klaar mee, want daar moet kant bij, wat we nog niet gevonden hebben.
Het oranje shirt had een gewoon rond halsje, waar ze gelijk de schaar in zette....en nog maar eens, want het moest een boothals worden. Draadjes met de punchmachine erop en nog wat kralen, die je op de foto niet ziet. En als afsluiting een kkordje onderin. Nee, mag niet gezoomd of gelockt worden... klaar!

zondag, mei 07, 2006

warm


Warm was het afgelopen week. Te warm om boven in mijn atelier te werken. Dus heb ik buiten gewerkt aan mijn buitenwerk voor G achttien88. Ik ben geselecteerd, dus moet mijn werk af zijn voor 30 mei. De titel van het werk is zeer toepasselijk: Warm.
Daarnaast heb ik voor de afwisseling nog wat vilten bollen gedraaid, anders ben je te zeer dezelfde bewegingen aan 't maken. Kan ik nog wat kettingen maken.
Volgende week wil ik weer eens gaan stofverven, dus ik hoop dat het weer nog acceptabel genoeg is om buiten te werken.
Gisteren ben ik met de beide dochters naar zoonlief in Den Haag geweest. Goed terrasweer!! Zeer gezellig, dus vandaag moest er toch weer eens wat gedaan worden. ik kan weer naar boven, de temperatuur is weer werkbaar daar. Kijk maar naar de foto, de rode cape ligt al meer dan een week zo op tafel.
Oh en ik moet ook nog mijn Mensch und Meer quilt maken........ voor 3 juni......
 

View my page on stitchin fingers