donderdag, maart 30, 2006

nieuws

Deze 2 foto's zijn details van mijn quilt, waaraan ik nu werk. Eigenlijk moet ik nu een 'Mensch und Meer'quilt maken, maar dat red ik toch niet meer voor 1 april, dus die is hierna aan de beurt.

Vandaag kreeg ik de definitieve uitnodiging voor de groepstentoonstelling op de Patchwork en quiltdagen in Rijswijk!
TeXui 'hangt' dus volgend jaar tijdens deze dagen met +/- 100 quilts.
Dat wordt dus weer aan het werk, dames!

Om weer alle stress van verkoopbare dingen te maken, af te reageren, ben ik onmiddelijk begonnen met het maken van een waarschijnlijk onverkoopbare quilt.
Ik vind hem helemaal passen in het verlengde van mijn 'Pentimento', wat voor mij de betekenis heeft gekregen van aftakeling( maar dan wel op een mooie manier), maar volgens mijn dochters meer lijkt op Halloween. Mag ook, gezien mijn voorkeur voor boeken als 'In de ban van de ring'en andere fantasy verhalen

zondag, maart 26, 2006

Lente fairGisteren en vandaag op de lente fair van de Soropimisten in Roosendaal gestaan. Een mooie en sfeervolle kunstmarkt in de Roosendaalse St. Jan.
Zo zag mijn tafel eruit voordat de opening was. Goed gevuld en vooral mooi, dank zij mijn dochter Vera. Zij is decorateur/ etaleur en dat was ook te zien. Het geheel zag er mooi en smaakvol uit.

En nu moet ik toch weer echt aan het quilten slaan...even een avondje uitrusten....

dinsdag, maart 21, 2006

Rommel??

Voor degene die zich afvraagt of ik ook nog iets quilterigs doe....Ja, maar pas vanaf de volgende week staat dat weer op mijn programma. Toch even een voorproefje van onze TeXui expositie 'Pentimento', mijn Pentimento #6. Deze komt niet op de expo, maar is een voorbeeldje van mijn werk betreffende 'Pentimento'.

En dan nu de toestand van mijn atelier!Zo ziet mijn atelier er op het ogenblik uit! Het is altijd al chaos bij mij, maar op het ogenblik is het helemaal erg. Maar... ik ben bijna klaar met wat ik deze week af wilde hebben. Nou ja klaar??
In ieder geval de kleding op de bovenste foto, nog even strijken en dan kan het aan 't rek.

dinsdag, maart 14, 2006

Lentefair

Zaterdag 25 en zondag 26 maart sta ik op de lentefair in Roosendaal. Ik heb gisteren de exposantenlijst gekregen en die ziet er goed uit. Ik verwacht dat het een zeer stijlvolle, mooie fair zal worden met veel kunstzinnige en ook textiele objecten.
Klik maar op de foto, dan is de flyer te lezen.

zondag, maart 12, 2006

Patchwork & QuiltdagenGisteren ben ik samen met Jacqueline naar de Patchwork & Quilttdagen in Rijswijk geweest. Deze wordt georganiseerd door Jobina de Boer. En dat heeft ze mooi voor elkaar!!
Jacqueline had ook een quilt van haar hangen, maar voor ons soort quilts moeten er toch een paar bij elkaar hangen, anders komen ze niet tot hun recht.
Voor ons hangt het nooit goed genoeg( arrogant als we zijn! LOL) Over het algemeen was de verlichting ook goed en ruimte genoeg om goed te kunnen kijken.
Heel veel winkeltjes( dikke beurs) en heel veel quilts.
Wij misten tussen de winkeltjes de zaakjes( al was het maar een) waar de artikelen zijn voor te experimenteren. Gelukkig vonden we nog wat tussen de hobby artikelen, maar over 2 weken is de Textiel Plus dag en daar staan wel de winkeltjes die wij moeten hebben. Jammer genoeg kan ik dan niet, want ik sta zelf op een beurs. Dus Jacqueline moet voor 2 kijken.

vrijdag, maart 10, 2006

shawls

Deze week toch nog 2 shawls gemaakt. Op het aanrecht bij mijn moeder alles aan de kant gezet en deze witte shawl gevilt. Gemaakt van chiffonzijde met merinowol en zijde vezels (nuno vilt).
Misschien ga ik het geheel nog verven, want hij is wel erg wit.
Op de foto hieronder een lange, smalle shawl gebreid van gerecycelde zijde uit Nepal. Deze komt van Het Stookhok, Daar hebben ze ook gerecycelde zijde garens los, prachtig om te gebruiken bij vilten en vliezen maken, enz.

Terug


Even een paar dagen naar mijn moeder geweest en zij heeft geen internet. Maar voor ik vertrok afgelopen dinsdag, had ik s'morgens nog een groep dames voor de cursus textiel experimenten. Deze keer was het onderwerp vliezen maken. Bijgaande foto's zijn het werk van Cor, Marianne en Mieke. Deze vliezen worden bewerkt met garens, kraaltjes enz. In september zal ik de resultaten wel zien.

donderdag, maart 02, 2006

Weer aan 't werk!

Zo, de carnaval is weer voorbij! De Haagse kinderen weer naar hun eigen stek en een Bijnanormaal ritme in huis. Overal liggen nog carnavaleske kleding en andere versierselen, die niet mee naar Den Haag gaan, dus waar ma maar weer een plekje voor moet zoeken.

Afgelopen maandag is mijn vriendin en textielcollega Jacqueline de Jong- van Baalen nog geweest en we hebben lekker gevilt.
Het resultaat is de blauw/paarse sjaal.

Gisteren heb ik de rode sjaal van chiffon zijde met merino wol gemaakt en vanaf vandaag moet ik harder gaan werken!!
25 en 26 maart sta ik op de lente fair in de St. Jan, hier in Roosendaal. Het wordt een mooie beurs. Ik kreeg vanmorgen de deelnemerslijst en die ziet er heel goed uit!
Als ik de posters binnen heb, zet ik ze wel in de blog.
 

View my page on stitchin fingers